De 5 bedste strategiske brætspil

Overbevisende temaer, smart mekanik og omfattende regler . Der er så mange faktorer der spiller ind for at et spil kan kvalificere sig som et af de bedste strategiske brætspi. Et par klassikere har overlevet årene, men efterhånden som brætspilets popularitet når sit højdepunkt hvor næsten 5.000 nye brætspil er blevet introduceret på det verdensplan årligt ifølge nyere data, tiltræder flere og flere favoritter rækkerne.
Af den grund er det vigtigt at kende dine yndlings nicher og dine foretrukne involveringsniveauer, før du investerer i et strategispil.

I denne artikel har vi samlet nogle af de bedste og mest populære strategiske brætspil for dig.

Photosynthesis

Dette spil kaldet fotosyntese har spillere der dyrker frø for at dyrke skove. Når træerne gennemfører hele livscyklussen, samler spillerne point, mens deres træer samler energi. Det virker måske ikke oprindeligt som den mest sexede idé til et brætspil. 
Spilletid: Kritikere siger, at det typisk tager 20 minutter pr. Spiller - så hvis du har tre, tager det en time.
Antal spillere: To til fire spillere.
Niveau: Moderat - Selve reglerne er enkle, men spillet har økonomimekanik og kræver en god mængde strategi for at vinde. "Dette er områdekontrol på sit bedste.

Tsuro

Tsuros mål er simpelt - ophold på tavlen - men det er lettere sagt end gjort. Hver spiller tager en dragen bonde og vælger et udgangspunkt. Ved at placere de forskellige brikker en ad gangen, bygger spillerne veje i et forsøg på at føre andre spillere ud af brættet. Hvis du er den sidste der stadig står vinder du. Spilletid: 15 til 20 minutter pr. Kamp
Antal spillere: To til otte spillere.
Niveau: Enkelt - dette valg er hurtigt og let at forstå for alle aldre.

Splendor

Baseret på den europæiske renæssance er Splendor et spændende spil, der får dig til at kæmpe for perleminer, handelsruter og butiksfacader for at blive den rigeste købmand i historien. Indsaml perlekort, opbyg dig til større rigdom, og tiltræk adelsmænds opmærksomhed ved hjælp af vægtede perle-tokens og hundredvis af kort.. Reddit-brugere kalder det "en fantastisk introduktion til 'økonomi / motorbygger-spil'" og siger, at selvom det er sjovt og simpelt, er det også overraskende "dybt" i sin fordybende gameplay. Det er ikke en overraskelse, at det har en 4.8-stjernet vurdering.
Spilletid: 30 minutter
Antal spillere: To til fire spillere.
Niveau: Moderat - dette spil er "meget tilgængeligt og let at lære", men det har en god mængde spilstykker og kræver, at du "skal være opmærksom på alles andres strategi" for at vinde.

Unstable Unicorns

Unstable Unicorns er et af Kickstarter's mest støttede projekter nogensinde og selvom det kun indeholder kort fyldt med søde tegninger kræver det stadig en vis strategi. Tegn kort og opbyg en hær af enhjørninger  men hvis du bliver for stærk for hurtigt bliver du også målet.
Spilletid: Det varierer; spil kan tage over en time hver eller slutte om 10 minutter.
Antal spillere: To til otte spillere.
Niveau: Enkelt - det er let at lære og går hurtigt. Det er også et sjovt spil for børn helt ned til 10, men vær advaret; det er ikke et godt valg for ømme tabere, og meget af det er tilfældighedsbaseret.

Ticket to Ride

Ticket To Ride er i ifølge tusindvis af anmeldelser et historisk strategispil der er svært at ignorere. Det er baseret på Phileas Foggs "impetuous and lucrative gamble" for at rejse rundt i verden på 80 dage. Dette spil giver timevis af sjov,  mens spillerne hævder og forbinder forskellige togruter for at skabe den længste kontinuerlige jernbane på tværs af kortet.
Spilletid: Spil varer typisk mellem 30 minutter og en time.
Antal spillere: To til fem spillere.
Niveau: Moderat - Mens der er mange spilstykker og et pointsystem at holde styr på, siger folk også, at reglerne er enkle, og at det har en "let læringskurve." Du kan endda lege med børn helt ned til 10 år.

 


Older post Newer post

ZZGames.dk